Meksikietiška pomidorinė tuno sriuba
Užtruks pasiruošti: 
Užtruks pagaminti: 
Iš viso užtruks: 
Porcijos: 4
 
Lengvai paruošiama pomidorinė sriuba su tunu.
Ingredients
  • 500 g pomidorų pastos
  • skardinė konservuoto tuno aliejuje
  • pora morkyčių
  • nedidelis svogūnas
  • pora skiltelių česnako
  • laimas
  • čili pipiras (nebūtina)
  • raudonėlis
  • aliejus
  • druska
  • pipirai
Instructions
  1. Svogūną supjaustyti kubeliais, smulkiai sukapoti česnako skilteles ir viską apkepti puode ant aliejaus, kol svogūnai tampa permatomi, o česnakai - auksaspalviai.
  2. Morkas supjaustyti griežinėliais ir tame pačiame puode apkepti porą minučių, kad truputį suminkštėtų, bet išliktų traškumas.
  3. Supilti pomidorų tyrę ir smulkiai supjaustytą čili, pamaišyti.
  4. Kai užvirs, supilti visą tuno skardinės turinį, pagardinti raudonėliu, druska ir pipirais pagal skonį. Įpilti apie stiklinę vandens, užvirti. Jei per skysta - pavirti minutę, kitą.
  5. Supilsčius į lėkštes pagardinti laimo sultimis (ketvirtis laimo vienai porcijai).
Recipe by true story at http://truestory.lt/meksikietiska-pomidorine-tuno-sriuba/