Go Back

Sviestinės tartaletės - butter tart

Kanadietiško deserto butter tart receptas

Ingredients

  • 150 g sviesto
  • 4 šaukštai pieno arba grietinėlės
  • 150 g razinų (arba riešutų)
  • 2 šaukšteliai vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
  • 200 g rudojo cukraus
  • 25-30 trapios tešlos krepšelių (šaldyt

Instructions

  • Sviestą išlydyti ir pravėsinus sumaišyti su cukrumi, vanile ir pienu ar grietinėle.
  • Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į cukraus ir sviesto plakinį.
  • Į trapios tešlos krepšelius įberti razinų pagal skonį, ir užpilti iki viršaus įdaru. Neperpildyti, kad bekepant burbuliuojantis įdaras neišbėgtų per šonus.
  • Kepti 180°C orkaitėje apie 15 min kol tešlos krašteliai lengvai apskrus.
  • Išėmus leisti pravėsti, kad įdaras šiek tiek sustingtų.
    receptas sviestine tartalete