Sviestinės tartaletės - butter tart
Kanadietiško deserto butter tart receptas
- 150 g sviesto
- 4 šaukštai pieno arba grietinėlės
- 150 g razinų (arba riešutų)
- 2 šaukšteliai vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
- 200 g rudojo cukraus
- 25-30 trapios tešlos krepšelių (šaldyt
Sviestą išlydyti ir pravėsinus sumaišyti su cukrumi, vanile ir pienu ar grietinėle.
Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į cukraus ir sviesto plakinį.
Į trapios tešlos krepšelius įberti razinų pagal skonį, ir užpilti iki viršaus įdaru. Neperpildyti, kad bekepant burbuliuojantis įdaras neišbėgtų per šonus.
Kepti 180°C orkaitėje apie 15 min kol tešlos krašteliai lengvai apskrus.
Išėmus leisti pravėsti, kad įdaras šiek tiek sustingtų.