Go Back

Medlievų pyragas

Medlievų pyrago receptas.
Prep Time10 mins
Cook Time50 mins
Keyword: medlievos, medlievu pyragas, pyragas su medlievomis, saskatuno uogos, saskatuno uogu pyragas
Servings: 8

Ingredients

  • sviestinės tešlos tiek, kad užtektų 23 cm skersmens skardai (viršuj ir apačiai)
  • 4 stiklinės medlievų šviežių arba šaldytų (atitirpintų)
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 0,5 citrinos
  • 3 š. krakmolo
  • 1 a. š. vanilės esencijos arba vanilinio cukraus
  • 1 š. sviesto
  • vandens
  • druskos
  • 1 kiaušinio plakinio (nebūtina)

Instructions

  • Į puodą suberti uogas, ketvirtį stiklinės vandens, pusę stiklinės cukraus ir pakaitinti kol ištirps cukrus. Ant žemos ugnies pavirinti 8-10 min. Įmaišyti vanilę (ar vanilinį cukrų), žiupsnelį druskos ir citrinos sultis.
  • Krakmolą sumaišyti su ketvirčiu stiklinės šalto vandens ir supilti į puodą su uogomis. Pakaitinti maišant, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti sviestą, kol pilnai ištirps.
  • Įdaras turi šiek tiek pravėsti, tuo metu paruošiame tešlą.
    Įkaitinti orkaitę iki 220C.
  • Tešlą padaliname į dvi dalis - viršuj ir apačiai.
    Vieną dalį panaudojame iškloti 23 cm skersmens apvalią kepimo skardą.
    Likusią pusę tešlos iškočiojame, ji bus naudojama uždengti viršuj - tad iškočiojame ją šiek tiek didesnio pločio nei skarda.
  • Kai įdaras pravėsta, supilame į tešla išklotą skardą ir uždengiame antru sluoksniu tešlos.
    Įpjauname pyrago viršų bent keliose vietose, kad būtų kur ištrūkti garams.
    Jeigu norite, kad pyrago viršus žvilgėtų, galite patepti kiaušinio plakiniu.
  • Kepame 30-40 min., kol viršus apskrus ir taps auksinės spalvos.
    Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti - įdaras bus labai karštas.
    Skanaus!