sviestinės tešlostiek, kad užtektų 23 cm skersmens skardai (viršuj ir apačiai)
4stiklinėsmedlievųšviežių arba šaldytų (atitirpintų)
0,5stiklinėscukraus
0,5citrinos
3š.krakmolo
1a. š.vanilės esencijosarba vanilinio cukraus
1š.sviesto
vandens
druskos
1kiaušinio plakinio(nebūtina)
Instructions
Į puodą suberti uogas, ketvirtį stiklinės vandens, pusę stiklinės cukraus ir pakaitinti kol ištirps cukrus. Ant žemos ugnies pavirinti 8-10 min. Įmaišyti vanilę (ar vanilinį cukrų), žiupsnelį druskos ir citrinos sultis.
Krakmolą sumaišyti su ketvirčiu stiklinės šalto vandens ir supilti į puodą su uogomis. Pakaitinti maišant, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti sviestą, kol pilnai ištirps.
Įdaras turi šiek tiek pravėsti, tuo metu paruošiame tešlą. Įkaitinti orkaitę iki 220C.
Tešlą padaliname į dvi dalis - viršuj ir apačiai. Vieną dalį panaudojame iškloti 23 cm skersmens apvalią kepimo skardą. Likusią pusę tešlos iškočiojame, ji bus naudojama uždengti viršuj - tad iškočiojame ją šiek tiek didesnio pločio nei skarda.
Kai įdaras pravėsta, supilame į tešla išklotą skardą ir uždengiame antru sluoksniu tešlos. Įpjauname pyrago viršų bent keliose vietose, kad būtų kur ištrūkti garams. Jeigu norite, kad pyrago viršus žvilgėtų, galite patepti kiaušinio plakiniu.
Kepame 30-40 min., kol viršus apskrus ir taps auksinės spalvos.Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti - įdaras bus labai karštas. Skanaus!