Šįkart – apie vieną mano mėgstamiausių kanadietiškų desertų – butter tart.
Manau, kad lietuviškai tai verstųsi kaip sviestinė tartaletė, bet jei turite geresnį pasiūlymą kaip pavadinti – parašykite komentaruose.
Šis tradicinis saldus desertas dažnai kepamas namuose, bet nesunku jį rasti ir prekybcentriuose ar kepyklėlėse.
Nedideli trapios tešlos šulinėliai kepami su cukraus, kiaušinių ir sviesto įdaru, kol šis karamelizuojasi į skanų, tirštą, viršuje apskrudusį skanėstą.
Nors sviestinė tartaletė skani ir tokia, be nieko, bet įdarą galima pagardinti razinomis (mano mėgstamiausias variantas) arba pekano riešutais.
Šį desertą nesunku patiems pasigaminti namuose, tad dalinuosi uošvės Shelly receptu.
Sviestinės tartaletės – butter tart
Kanadietiško deserto butter tart receptas
Ingredients
- 150 g sviesto
- 4 šaukštai pieno arba grietinėlės
- 150 g razinų (arba riešutų)
- 2 šaukšteliai vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
- 200 g rudojo cukraus
- 25-30 trapios tešlos krepšelių (šaldyt
Instructions
- Sviestą išlydyti ir pravėsinus sumaišyti su cukrumi, vanile ir pienu ar grietinėle.
- Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į cukraus ir sviesto plakinį.
- Į trapios tešlos krepšelius įberti razinų pagal skonį, ir užpilti iki viršaus įdaru. Neperpildyti, kad bekepant burbuliuojantis įdaras neišbėgtų per šonus.
- Kepti 180°C orkaitėje apie 15 min kol tešlos krašteliai lengvai apskrus.
- Išėmus leisti pravėsti, kad įdaras šiek tiek sustingtų.