Šiemet dalyvavau keturiuose slapto Kalėdų senelio žaidimuose. Kai kurių dovanų dar tebelaukiu atvykstant, o skaniausiais mainais noriu pasidalinti, kol dar visų nesuvalgiau.

Helene organizavo kelionių tinklaraštininkų kalėdinį dovanų keitimąsi, kurio tematika – užkandžiai.

Dovaną man siuntė iliustratorė Sophie Lauren iš Jungtinės Karalystės.

Siuntinyje – penki saldūs skanėstai ir ranka rašytas atvirukas su trumpais paaiškinimais. Labai patiko, kad ir pati dėžutė pailiustruota.

Be gražaus rašto ir iliustracijų, labiausiai patiko aviečių ir pieno skonio guminukai Drumsticks ir tąsus saldžiarūgštis Wham taffy tipo saldainis.

Skanūs buvo ir kiti saldumynai – karamele glaistyti kukurūzų spragėsiai, Flumps zefyras ir Double dip cukrinės lazdelės.

Kitame Kalėdiniame žaidime dalyvavau su pasaulio lietuviais, kurių buvo beveik penki šimtai. Dovanų tematika – savo šalies reprezentacija.

Mano Kalėdų senelis buvo Vokietijoje 24-erius metus gyvenanti Aksana, kuri atsiuntė vokiškų receptų knygą, savo gamybos karšto vyno prieskonius, Haribo guminukus (kuriuos LABAI mėgstu) ir sūrius traškučius.

Taip pat medžiaginį maišelį, papuoštą “Vokiečių-lietuvių bendruomenės vidurinėje Hessen’o žemėje” emblema.

O mano siųstos abi dovanos buvo gan panašios.

Užkandžių tematikos Kalėdiniame žaidime dovaną siunčiau Hannah į Angliją. Siuntinyje buvo jau aprašyti kečupo skonio čipsai ir šokoladinis saldainis su vyšnia Cherry Blossom.

Taip pat ranch skonio kepinti kukurūzai, sūrio skonio pūsti kukurūzų traškučiai Cheezies ir marinuotų agurkėlių skonio kepinti žirneliai.

Dovaną Jungtinėje Karalystėje gyvenančiai lietuvei pamiršau nufotografuoti, bet joje buvo įvairūs šokolado ir riešutų sviesto skanėstai, karamelinis Mackintosh’s saldainis, Cherry Blossom, David’s arbata, traškučiai ir lipdukas su Saskačevano atributika.

Kol šventinės nuotaikos dar neišsilakstė, bandysiu spėti nufotografuoti kaip Saskatūno gyventojai pasipuošė Kalėdoms ir kur išradingai panaudojo sniegą, kurio lapkritį pripustė rekordinį kiekį.