Cezaris – Kalgaryje sugalvotas ir po visą Kanadą išpopuliarėjęs sūriai aštrus pomidorinis kokteilis su degtine.

Panašus į Kruvinąją Merę, šis kokteilis išsiskiria savo savo skoniu, kurio priduoda Clamato gėrimas, aštrus Tabasco ir sūrus Vorčesterio padažas.

Clamato = clam + tomato = tai nealkoholinis gėrimas iš pomidorų ir moliuskų “sulčių” (angl. clam juice).

Dažniausiai naudojamas įvairiuose kokteiliuose, pvz. Michelada (Clamato su alumi ir laimu).

Moliuskų “sultys” , o labiau gal moliuskų sultinys – tai sūrus skystimas iš garuose virtų moliuskų.

Be kokteilių dar naudojamas verdant sriubas, padažus ir jūros gėrybių patiekalus.

Nors Cezario kokteilis dažniausiai maišomas su degtine, yra ir kitų variacijų, pvz. su džinu, romu ar tekila.

Cezaris patiekiamas aukštoje stiklinėje, kurios kraštai pagardinti salierų sėklų druska.

Papuošiama laimo skiltele, salieru arba marinuotomis daržovėmis – alyvuogėmis, šparagais, agurkėliais.

Cezario kokteilis

Receptas kaip susimaišyti tikrą Cezario kokteilį.

Ingredients

  • Degtinė
  • Clamato gėrimas
  • Laimas
  • Tabasco padažas
  • Vorčesterio padažas
  • Maltos salierų sėklos
  • Salieras, alyvuogės, marinuotos daržovės (papuošimui)
  • Druska

Instructions

  • Laimo skiltele apvesti aukštos stiklinės kraštus. Maltas salierų sėklas sumaišyti su druska ir paberti į nedidelę lėkštutę. Stiklinę apversti ir panardinti į prieskonius, kad jais apliptų stiklinės kraštai.
  • Į stiklinę įpilti 50g degtinės, šlakelį Tabasco padažo, du šlakelius Vorčesterio padažo ir įberti saują ledo kubelių.
  • Viską užpilti Clamato gėrimu (nepasiekiant prieskoniuotų kraštų), išmaišyti ir papuošti skiltele laimo, saliero šakele ir marinuotomis daržovėmis.