Saskačevanas, būdamas pačiame Kanados viduryje, yra toli, daugiau nei virš tūkstančio kilometrų nuo jūros ar vandenyno. Todėl čia nėra oficialių švyturių… išskyrus Cochin švyturį.

Tarp Jackfish ir Murray ežerų esančiame kurortiniame kaimelyje nuolat bruzda žmonės ir mašinos. Daug kas iš aplinkinių miestų ir miestelių čia atvyksta vasaroti prie ežero, o kai kas sustoja aplankyti populiariausią čia esančią atrakciją – vienintelį provincijoje esantį švyturį.

Šalia vieno iš pagrindinių kelių į Saskačevano šiaurę, ant kalvos stovintis švyturys pavadintas čia esančio kaimelio Cochin vardu. 1988 m. jį pastatytė vien turizmo tikslais, tačiau tai nereiškia, kad švyturys netikras, butaforinis.

Mediniame 11,5 metrų aukščio medinio bokšto viršuje yra veikiantis žibintas, naktį blyksintis balta šviesa. Švyturiu rūpinasi ir prižiūri kaimelio administracija.

Norint pasigrožėti ne tik pačiu švyturiu, bet ir vaizdais nuo kalvos viršūnės, reikia užlipti 153 laiptelius, kurie patogūs ir ne itin statūs.

Į vakarų pusę atsiveria vaizdas į Jackfish ežerą, kuriuo skrodžia vandens motociklai ir kateriai.

O pietų pusėje – Cochin kaimelis ir mažesnis Murray ežeras.

Kadangi švyturys traukia ne tik turistus, bet ir vietinius vandalus, šalia švyturio stovi siena tiems, kam labiausiai niežti nagai papaišalioti.

Vaizdas į Jackfish ežero pusę
Jackfish ežero pakrantė 570 m virš jūros lygio