Klevo lapas yra turbūt žinomiausias ir įsimintiniausias Kanados simbolis. Tikrai nėra taip, kad ant kiekvieno kampo auga po klevo medį. Tačiau neperdėsiu sakydama, kad klevo lapai yra VISUR. Ne tik ant vėliavos ir pinigų, bet visur.

Vietinių mėgstamiausi prekės ženklai (parduotuvių ir prekybos centrų, maisto produktų, avialinijų ir kt.) beveik visuomet turi klevo lapą logotipe, ant pakuočių, reklamose, kur tik sugalvosi.

Net ir nekanadietiškuose prekės ženkluose neretai bandoma integruoti kažkur tą klevo lapą. Tai nėra būtina, bet praktikoje pasitaiko labai dažnai.

Jeigu skrendant lėktuvu į Kanadą gausite saldainį, jis tikriausiai bus klevų sirupo skonio su įspaustu klevo lapo kontūru. Kanadietiškame kariniame maisto davinyje bus rankšluostėlis su klevo lapo įspaudu.

Bene dažniausiai klevo lapus pastebiu ten, kur maistas. Klevų sirupas populiarus, bet tikrai ne tiek, kad jį piltų visur ir visada. Dažnai tai būna tiesiog klevų skonio sirupas. Bet maisto produktai pagardinti klevų sirupu tikrai nereti, o jei jau neišeina to sirupo įpilti, tai galima tą klevo lapą ir kitaip kažkur įpaišyti. Netgi mėsos paplotėlį burgeriams atitinkamai išformuoti.

Žaidimas – raskite keturis klevo lapus ant kiaušinių pakuotės.

Kanados vėliava

Manau, kad tai vėliava, kurią žino visi, ir ji su niekuo kitu nesupainiojama. Maple Leaf Flag (angl. klevo lapo vėliava) – yra neoficialus Kanados vėliavos pavadinimas. Uždėti klevo lapą ant vėliavos sugalvojo istorikas, mokytojas ir karys George Stanley, kurio dizainą įkvėpė Royal Military College vėliava.

Iki 1965 m. Kanados vėliava buvo tokia pati, kaip dabartinė Jungtinės Karalystės. Jau nuo 1925 m. virė diskusijos, kad šaliai trūksta savos vėliavos – juk tai vienas iš pagrindinių valstybės identiteto simbolių. Tačiau nėra lengva vienbalsiai sutarti kas turėtų būti pavaizduota ant naujosios vėliavos. Vyko dveji konkursai, buvo apsvarstyti tūkstančiai dizaino variantų, bet nebuvo priimta galutinio sprendimo ir Kanada toliau naudojo JK vėliavą.

Galiausiai 1964 m. buvo surinktas komitetas, kuris apsiėmė organizuoti konkursą, jo metu buvo pristatyti 3541 vėliavų dizaino variantai. Du trečdaliai iš jų turėjo po klevo lapą, o 389 – bebrus. George Stanley variantas pateko į konkursą paskutinę minutę, ir laimėjo. 1965 m. ji buvo iškelta kaip naujoji oficiali šalies vėliava, kuri tebėra tokia iki šių dienų.